İsviçre'ye maksimum 90 gün kalışlı bir vize başvurusunda bulunacaksanız web sayafamızı dikkatli bir şekilde incelemenizi tavsiye ederiz. 
Sayfamızın devamında İsviçre Schengen vize başvuru koşulları hakkında bilgi sahibi olabilir. İsviçre Schengen vizesi için hazırlanması gereken evrakların bilgisini öğrenebilir ve vize başvuru sürecininizi tamamen vize servisimiz ile yürütebilirsiniz.
İsviçre vize başvuruları için bölge sınırlamaması bulunmaktadır. Başvuru sahibi ikamet ettiği şehir neresi olursa olsun İsviçre vize başvurusunu vize servisimiz aracılığıyla yapabilir. İsviçre Schengen vize başvuruları için zorunlu olan biyometrik veri kaydı yalnızca İstanbul ve Ankara'dan alınabilmektedir

İSVİÇRE VİZE KATEGORİLERİ

İsviçre’ ye gerçekleştirilecek olan 90 gün ve daha kısa süreli konaklamalı ziyaretler;

İsviçre Turistik Vize
İsviçre Ticari Vize
İsviçre Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi
İsviçre Transit Geçiş Vizesi,
İsviçre Konferans Vizesi,

İSVİÇRE VİZESİ NASIL ALINIR?

İsviçre' ye gaerçekleştirmeyi planladığınız 90 gün ve daha az kalmalı seyahatler, Schenegen Vizesi kapsamında değerlendirilmekte ve kısa süreli vize başvurularında Schengen Vizesi gereklilikleri aranmaktadır. 

Not: Planlanan ziyaret süresi 90 günün üzerindeyse, uzun süreli vize (D Tipi Vize) gereklilikleri aranmakta ve oturum vizesi, çalışma vizesi veya aile birleşimi vizesi için gereken aşamalar geçerli olmaktadır.

Vize başvuruları, İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen başvuru merkezleri ve akreditasyonu bulunan acenteler aracılığıyla alınmaktadır. Vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

Konsolosluk tarafından parmak izni kaydı alınmış olan başvuru sahiplerinin doğrudan konsolosluğa gitme zorunluluğu bulunmamakla birlikte, İsviçre Başkonsolosluğu’nun başvuru sahibini görüşmeye çağırma hakkı bulunmaktadır.

İSVİÇRE SCHENGEN VİZESİ

90 günü geçmeyecek olan İsviçre ziyaretleri, 2008 Aralık’ta gerçekleşen Schengen Antlaşması dahilinde Schengen Vize başvurusu ile gerçekleştirilir. Başvuru sahibi, İsviçre ziyareti sonrasında 2. veya 3. Schengen ülkesi ziyareti gerçekleştirecekse, tarih ve seyahat kapsamı belirtilmeli ve İsviçre Konsolosluğu’na beyan edilmelidir. İsviçre AB ülkesi olması da Schengen Antlaşması'na taraf ülkelerden biridir.

Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.  AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da  Schengen bölgesine dahildir.

İSVİÇRE VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

İsviçre vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 5 ila 15 takvim günü arasında değişmektedir. Söz konusu bu süre Konsolosluğun resmi tatil günlerini, yabancı pasaportlarla yapılan vize başvurularını, Aile, akraba ve arkadaş ziyareti vize başvurularında İsviçre Konsolosluğu tarafından talep edilecek taahüt belgesi onay işlemlerinde geçirilecek zaman gibi unsurları kapsamamaktadır. Ayrıca İsviçre vize başvurularınızın sonuçlanma süresi başvuru sahibinin durumuna, İsviçre Konsolosluğunun yoğunluğuna bağlı olarak uzayabilmekte veya kısalabilmektedir. İsviçre Schengen vize başvuruları için tavsiye edilen başvuru süresi 30 takvim günü öncesidir. 

İsviçre vize başvuruları, randevu gerekliliklerinin yerine getirilmesi ve randevu tarihin alınmasının ardından en az 10 iş günü sürmektedir. Başvuruların 08.00/12.30 – 13.00 /15.00 saatleri arasında yapılması önerilmekle birlikte, VIP vize başvuru hizmeti desteğiyle sıra beklemeksizin başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İsviçre vize başvuru süreçleri, randevu sistemiyle yönetilmekte ve başvurulan vize kategorisine bağlı olarak farklı gereklilikleri beraberinde getirmektedir. Başvuru önce randevu alınması zorunlu olduğundan, randevü süeci ve detayları ile ilgisi daha geniş bilgiye, help@eagvs.com mail adresi ve Euroasia Global Visa Services ofisleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

UZUN SÜRELİ İSVİÇRE VİZESİ

90 günden kısa süren İsviçre ziyaretleri Schengen Vizesi kapsamında ele alınırken, 90 günden uzun süreli vize talepleri; oturum vizesi, çalışma vizesi, eğitim vizesi ve aile birleşimi vizesi kategorilerinde değerlendirilmekte ve yasal süreçler bu kriterler etrafında şekillenmektedir.Tüm prosedür ve gerekliliklerin tam olarak yerine getirilmesi ve doğru mevzuatların takibiyle İsviçre vize başvuru süreciniz kısa süre içinde tamamlanacaktır.

  • İsviçre Oturum Vizesi
  • İsviçre Çalışma Vizesi
  • İsviçre Eğitim Vizesi
  • İsviçre Aile Birleşimi Vizesi

gerekliliklerine bağlı kalınarak belgelendirilmekte ve süreç yönetimi bu esaslar çerçevesinde belirlenmektedir.

İSVİÇRE SCHENGEN VİZESİ BİYOMETRİK VERİ (PARMAK İZİ)  KAYDI

İsviçre vize başvuruları, 25.09.2014 tarihinden itibaren kayıtlanmış biometrik bilgileri gerektirmektedir. Başvuru sahiplerinin parmak izi ve biometrik resimleri vize bilgi siteminde toplanmakta ve 5 yıla kadar kayıt altında tutulmaktadır. Henüz kayıt altına alınmamış parmak izleri, vize başvuru sürecinin ilk aşamasını oluşturmaktadır.

 Son 5 yıl içinde parmak izi ve biometrik kayıt işlemini tamamlamış olan başvuru sahipleri, parmak izi kalitesinin yeterli olması durumunda tekrar biometrik kayıt işlemine katılmak zorunda kalmamaktadır. 12 yaş üzeri tüm başvurular için geçerli olan bu işlem “VIS” ibaresi bulunmayan Schengen vizeleri için gerekli prosedürler arasında yer almaktadır. Schengen Vizeli İsviçre seyahatlarinin dönüş güzergahlarının 2. ve 3. taraf ülkeleri üzerinden gerçekleşmesi durumunda farklı mevzuatlar gündeme gelebileceğinden, dönüş detayları vize başvuru sürecinde ele alınmalıdır. Kamu görevlerinde memur statüsünde çalışan başvuru sahiplerinin evrakları bağlı bulundukları kurumca mühürlenirken, şirket evraklarının şahıs şirketi ya da Ticaret Odası kayıtlı işletme olup olmaması önem arz etmektedir. İsviçre Büyükelçiliği Konsolosluk Departmanı’nın 2008 yılından kapatılmasının ardından, İsviçre Vizesi başvuru ve takip süreçleri İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yürütülmekte ve ilk kez İsviçre Vizesi’ne başvuruda bulunacak olan başvuru sahiplerinin biometrik kayıt işlemleri için konsolosluğu ziyaret etmeleri gerekmektedir.  Başvuru sırasında kullanılacak olan biometrik fotoğraflar, yakın tarihe ait olmalı ve başvuru sahibini net biçimde tanımlamalıdır. İsviçre Konsolosluğu, söz konusu VIS kayıtlarını 5 yıl süreye kadar arşivleme hakkına sahiptir.İsviçre Konsolosluğu, söz konusu VIS kayıtlarını 5 yıl süreyle kadar arşivleme hakkına sahiptir.

25 Ekim 2014 tarihinden itibaren almış olduğunuz Schengen Vizeniz varsa şahsen başvuruda bulunmanıza gerek kalmadan işlemlerinizi sizi adınıza yürütmekteyiz. 

İSVİÇRE VİZE BAŞVURU FORMU 2020

İsviçre Schengen vize başvuru formu online ortamda doldururulan bir başvuru formudur. Aşağıda bulunan formlar İsviçre Konsolosluğunun farklı farklı diller de hazırlamış olduğu formlardır. İsviçre Schengen vize başvurularınızı aşağıda bulunan formları doldurararak yapmamanızı önemnle hatırlatırız.

Schengen Antlaşması dahilinde değerlendirilecek en fazla 90 gün kalışı seyahatleriniz için doldurulması zorunlu olan İsviçre Schengen vize başvuru formunu aşağıda bulabilirsiniz. Çeşitli dillerde hazırlanmış güncel İsviçre Schengen vize başvuru formlarını PDF formatında indirebilirsiniz. 

İSVİÇRE TRANSİT VİZE

T.C. Vatandaşlarının İsviçre üzerinden transit yolculukları, İsviçre  Havaalanı Transit Vizesi yoluyla sağlanmaktadır.  Diplomatik, hizmet ya da hususi pasaport sahipleri ile; Shengen üye devletleri, Bulgaristan, Kıbrıs, Hırvatistan, Büyük Britanya, İrlanda, Romanya, Japonya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri geçerli vizelerine sahip yolcular için Havaalanı Transit Vizesi zorunluluğu bulunmamaktadır. Söz konusu ülkelerin geçerli vizelerine sahip olan yolcuların, belirtilen ülkeler dışında bir ülkeden başlayan dönüş yolcukları ise Havaalanı Transit Vizesi prosedürlerine tabidir ve vize muafiyeti geçersiz olacaktır.Schengen Üye Devletleri, Bulgaristan, Kıbrıs, Hırvatistan, Büyük Britanya, İrlanda ve Romanya otuma izinli yolcular ve Andora, Kanada, Japonya, San Marino ve Amerika Birleşik Devletleri oturma izinli vatandaşlar, Avrupa Birliği vatandaşı bireylerin aile üyeleri ile 7 Aralık 1944 taihli Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi’ne taraf ülke uyruklu uçuş mürettabatı için Havaalanı Transit Vizesi zorunluluğu yoktur.

İSVİÇRE VİZESİ BAŞVURU BÖLGELERİ

Türkiye'nin her bölgesinden vize başvurularını kabul etmekteyiz. Turistik, ticari, konferans, seminer, aile ziyareti vize başvuru evraklarınızı hazırlayarak ikamet bölgenize en yakın ofisimize kargo/kurye veya şahsen ulaştırmanız halinde işlemlerinizi başlatmakta ve randevunuzu almaktayız. 

İSVİÇRE VİZE İŞLEMLERİ İZMİR

İzmir’de ikamet eden İsviçre vizesi başvuru sahiplerinin vize prosedür ve süreçlerinin yönlendirilmesi için EAGVS İzmir ofisi üzerinden vize destek hizmeti sunulmaktadır. help@eagvs.com mail adresi üzerinden detaylı bilgi alabilir, Konak,  Akdeniz Mahallesi, 1347 Sokak, No: 8’ de bulunan Amba İş Merkezi’nde yer alan vize servisimizi ziyaret edebilirsiniz.

İSVİÇRE VİZE İŞLEMLERİ ANKARA

İsviçre Büyükelçiliği Konsolosluk Departmanının kapatılmasının ardından, Ankara’da yaşayan vatandaşların İsviçre vize işlemleri, İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu üzerinden, Euroasia Global Visa Services Ankara şubemiz aracılığıyla yürütülmektedir. Vize süreçlerinizin takibi, soru ve önerileriniz için help@eagvs.com mail adresini kullanarak destek alabilirsiniz.

İSVİÇRE VİZE İŞLEMLERİ BURSA

Bursa’dan İsviçre Vize başvuru işlemleri için EAGVS Bursa  destek ekibimizle iletişime geçebilir, süreç ve prosedürler hakkında detaylı bildi edinebilirsiniz. Çağrı Merkezimiz üzerinden vize süreçlerinin takip ve kontrolüne yardımcı olan EAGVS Bursa ekibi, biyometri kaydı tamamlanmış başvuru sahiplerinin konsolosluk ziyaret gerekliliği olmadan vize süreçlerinin yönetilmesinde süreç takibi gerçekleştirmektedir.

İSVİÇRE VİZE İŞLEMLERİ ANTALYA

Antalya ilinden gerçekleşen İsviçre Vize başvurularının takip ve kontrolünü sağlayan Euroasia Global Visa Services Antalya destek ekibi ihtiyaç duyduğunuz yardım ve yönlendirmeleri sağlamakta, güncel mevzuat ve vize prosedürlerinin sağlıklı biçimde yürütülmesine yönelik destek sunmaktadır. Antalya'dan başvurunuzu tamamlamak için Çağrı Merkezimize bağlanabilirsiniz. 

İSVİÇRE VİZE ÜCRETİ 2020

24 Ekim 2007 tarihinde Federal Hukuk Yasası gereğince belirlenen Vize Yasası, İsviçre temsilciliği tarafından belirlenen para birimleri üzerinden ve vizeye başvuran şahısların yaş kategorilerine bağlı olarak belirlenmektedir. İsviçre Vize ücretlerinde; Yetişkinler ve 6 – 12 yaş aralığındaki çocuklar için farklı ücretlendirmeler uygulanmaktadır. İsviçre Konsolosluk harç ücreti, parmak izi veri kaydını yapan yetkili birimin servis ücreti ve vize servisimiz hizmet bedeli eklenmektedir. Hizmet bedelimiz dahilinde Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortanızı, uçak ve otel rezervasyonlarınızı Ofislerimiz aracılığıyla alabilirsiniz.

İSVİÇRE VİZE MUAFİYETİ

İsviçre sınırları içerisinde 6 aylık süre zarfında 90 günü geçmeyecek kalma süreleri, diplomatik ve resmi pasaport sahipleri için vize zorunluluğu gerektirmemektedir. İsviçre vize muafiyeti onay prosedürlerine tabi olan geçici ikamet durumlarını kapsamaz ve onaylama işlemi vize gereklilikleri üzerinden yapılmalıdır.

İSVİÇRE VİZE REDDİ

Başvuru sahibinin vize talebine ilişkin tüm gereklilik ve aşamaları tamamlamasının ardından vize onay kararı, İsviçre Konsolosluğu tarafından verilmektedir. İsviçre Konsolosluğu tarafından başvuru sahibinin İsviçre Vize talebinin reddedilmesi durumunda, başvuru sahibine konsolosluk kaşe ve imzasını taşıyan söz konusu red mektubu iletilecektir. Vize reddi durumunda, bahsi geçen konsolosluk onaylı ret mektubunun saklanması ve açıklanan red nedenlerinin dikkate alınması, başvuru sahibinin yararına olacaktır. Vize başvuru sürecinde başvuru sahibini görüşmeye davet etme hakkı bulunan İsviçre Konsolosluğu, ek evrak talebinde de bulunabilir.

İsviçre vize talepleri için başvuru sahibine ücret iadesi yapılmamaktadır. Vize başvurusunun reddi durumunda, ikinci kez başvuru hakkı bulunan başvuru sahibi, başvurusunu şahsen yenileyebilir ya da mevcut kararın reddine yönelik dilekçe ile konsolosluğa başvuru yapabilmektedir.