TANZANYA VİZE ZORUNLULUĞU

Orta Doğu Afrika ülkeleri arasında bulunan Tanzanya’ya seyahat etmeyi planlayan;

  • Diplomatik Pasaport Siyah Pasaport )
  • Hizmet Pasaportu Gri Pasaport 
  • Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport )hamilli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 2010 tarihinde varılan anlaşma ile vize muafiyeti uygulaması getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve Tanzanya arasında karşılıklı olarak vizesiz seyahat kapsamına dahil olan pasaport hamilleri, 90 güne kadar konaklamalı kısa süreli seyahatlerinde Tanzanya’ya vizesiz seyahat edebilmektedir. 

Tanzanya’ya seyahat etmeyi planlayan

  • Umumi Pasaport ( Bordo Pasaport ) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ise kısa süreli seyahatlerde vize zorunluluğu bulunmaktadır.

Tanzanya’ya gerçekleştirilecek 90 güne kadar konaklamalı seyahatler, kısa süreli vize kapsamında değerlendirilmekte ve

  • Tanzanya Turistik Vizesi
  • Tanzanya Ticari Vizesi ve
  • Tanzanya Aile Ziyareti Vizesi gerekliliklerine uygun olarak düzenlenmektedir.

TANZANYA KAPIDA VİZE

Tanzanya seyahatlerinde vize işlemine tabi olan Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) hamilli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Tanzanya’ ya giriş ve 90 güne kadar konaklamalı seyahat olanağı tanıyan Tanzanya Vizesi işlemlerini, Tanzanya havaalanlarında sağlanan kapıda vize uygulaması kapsamında gerçekleştirebilmektedir.

 

Tanzanya Kapıda Vize uygulamasında;

  • Turistik amaçlı seyahatler ve
  • İş kapsamında gerçekleşen seyahatler için farklı vize kategorileri bulunmakta ve yararlanılacak vize kategorisi, seyahat içeriğine bağlı olarak belirlenmektedir.

Kişisel Tanzanya seyahat planınızı tanımlayan vize işlem kategorisi ve vize başvuru sürecinde gereken evraklar hakkında detaylı bilgi almak için “ Tanzanya Turistik Vizesi için gereken evraklar ” ve “ Tanzanya Ticari Vizesi için gereken evraklar” sayfalarına göz atabilir 

TANZANYA VİZESİ NASIL ALINIR?

Türkiye Cumhuriyeti’nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’ni teslim eden Tanzanya Konsolosluğu , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları için vize ve pasaport işlemlerinin takibini sağlamaktadır.

Tanzanya seyahatleri için vize zorunluluğu bulunan kişiler, seyahatleri öncesinde İstanbul Tanzanya Fahri Konsolosluğu veya Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş akredite vize işlem merkezleriyle iletişime geçerek vize işlemlerinin takibini sağlayabilmektedir.

TANZANYA VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Planladığınız seyahat içeriğinin detaylarına uygun olarak düzenlenen evrakların yetkili konsolosluk birimine tesliminin ardından, başvuru değerlendirme süreci başlamaktadır. Tanzanya Vizesi işlemleri en fazla ortalama 1 hafta içerisinde tamamlanmakla birlikte, dönemsel yoğunluklar ve olası ek evrak taleplerinin neden olacağı süre uzamalarının, seyahat planlarınızı aksatmaması için, vize işlemlerinizi uygun tarih aralıklarında başlatmanız önerilmektedir.

Tanzanya Vize işlemlerinizi, planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az 15 gün önce başlatarak, vize işlemlerinde yaşanabilecek süre uzamalarının, seyahat planlarınızı aksatmasının önüne geçebilirsiniz.

TANZANYA VİZESİ BAŞVURU FORMU

Tanzanya Vizesi işlemlerinin ilk aşamasını oluşturan Tanzanya Vizesi başvuru formunun tam ve doğru şekilde doldurulması, vize işlem sürecinin olumlu yönde seyrinde önem arz etmektedir. Tanzanya’ya gerçekleştirilmesi planlanan seyahatinizi en doğru biçimde tanımlayacak vize başvuru süreci, vize başvuru formunu destekleyen ek belgeler üzerinden yürütülmektedir.

TANZANYA VİZE REDDİ

Tanzanya seyahat planları kapsamında gerçekleştireceğiniz Tanzanya vize işlemleriyle bağlantılı tüm evrak ve belgelerin konsolosluk birimine teslim edilmesinin ardından, vize reddi ve vize onayı yetkisi, Tanzanya Konsolosluk görevlilerine aittir.

Tanzanya Vizesi başvuru sürecinizde alacağınız olası vize reddi kararına ilişkin kriterler, ilerleyen tarihlerde yineleyeceğiniz vize başvuru işlemleri için önem arz edeceğinden, ret nedenlerini dikkate almanız önerilmektedir.

  • İlerleyen tarihlerde, farklı ülkelere gerçekleştirmek isteyeceğiniz seyahatler için gerecek vize işlemleri kapsamında, daha önceden alınan vize reddi kararları da önem taşıyabileceğinden, vize reddiyle ilişkin belgeleri saklı tutmanız yararlı olacaktır.