Değerli ziyaretçilerimiz; Güney Asya ülkesi Bangladeş Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 12 Kasım 1987 yılında sadece Resmi pasaport sahiplerini kapsayan Vize Muafiyeti Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmaya göre; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaportuna sahip vatandaşlarımız Bangladeş’e yapacakları 3 ay süreli seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Bangladeş’e seyahat etmeden önce Türkiye’deki Bangladeş vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur.
Bangladeş Kapı vizesi uygulamaları hakkında en kapmsalı bilgilerii Bangladeş Konsolosluklarımdan edinebilirsiniz.
Bangladeş'e turistik ya da ticari amaçlı seyahat edecek tüm başvurular sahiplerinin seyahat içeriklerine yönelik davetiye belgelerini temin etmeleri zorunludur. Bangladeş Konsoloslukları turistik içerikli yapılacak seyahatler için de davetiye belgesinin temin edilmesini zorunlu tutarken Bangladeş' ten gelecek davet yazılarında herhangi bir resmi maka onayı aranmamaktadır. ancak davetiye gönderen kurumun kaşesi, mühür veya imzasının bulunması zorunludur. Bangladeş vize başvurularınız için kullanacağınız davetiye belgelerinizi mail ortamında aslını temin etmenize gerek kalmadan alabilirsiniz.
Bangladeş vize başvuruları genel anlam da uzun bir sürede zonuçlanırken bilhassa Ankara Bangladeş Büyükelçiliğinden yapılacak vize başvurularının işlemleri biraz daha uzun sürebilmektedir.
Hatırlatma! 2020 yılında yapılacak Bangladeş vize başvuruları için sunulacak işyerinize ait faaliyet belgesi İngilizce ve Orijinal olması zorunludur.
BANGLADEŞ VİZESİ NASIL ALINIR?
Bangladeş Vizesi İstanbul
Bangladeş vize işlemleriyle ilgili karar verme yetkisi olan temsilciliklerden biri İstanbul’daki Bangladeş Başkonsolosluğu’ndadır. Bu temsilciliğe İstanbul ve çevre illerden (Çanakkale, Bolu, Tekirdağ, Edirne, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, İzmit) başvuru yapmak isterseniz evraklarınızı ofisimize ister kendiniz getirebilir isterseniz kargo yoluyla ulaştırabilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, eğer eksikleriniz varsa tamamlamanız istenecektir. Evraklarınız tam olduğunda ise yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onayladığında ise pasaportunuzu adresinize gönderecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek ve vize prosedürleriyle ilgili merak ettiklerinizi sormak için ofislerimizi arayabilir ya da mail gönderebilirsiniz.
BANGLADEŞ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Bangladeş vizesi için hazırlamanız gereken evraklar vize türünüze, vize sürenize (kısa süreli ve uzun süreli) ve başvuru sahibinin mesleki durumuna (Çalışan, işveren, öğrenci, emekli) göre değişiklik göstermektedir.
Bangladeş vize türleri şu şekilde kategorize edilmektedir.
Bangladeş Turistik vize - Davetiye belgesi zorunludur.
Bangladeş Ticari Vize - Davetişye belgesi zorunludur.
Bangladeş Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi - Davetiye belgesi zoruınludur
Bangladeş Transit Vize
İnternet sayfamızda Bangladeş vizesi için gerekli evrakları sizler için derledik. Ancak seyahat türünüze karar verdikten sonra hazırlamanız gereken evrakların güncel listesini öğrenmek için help@eagvs.com adresimize mail gönderebilirsiniz.
Bangladeş vizesi için seyahat bitiminizden itibaren 6 ay geçerliliği olan pasaport, başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış Bangladeş Vize Başvuru Formu, 2 adet güncel fotoğraf, çalışan iseniz çalıştığınız şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi, güncel tarihli ve şirket evrakları, (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopisi) sunulmalıdır. Şirket evraklarınızın İngilizce olması gerekmektedir. Bangladeş ticari vize başvurularında davetiye sunulması zorunludur. Bangladeş’teki şirketten gönderilen davetiye, davet eden kişinin pasaport ve kimlik kartı fotokopileri de eklenmelidir. Ayrıca 1 yıllık Bangladeş vizesi alabilmeniz için pasaportunuzda en az 1-2 Bangladeş vizenizin bulunması gerekmektedir. Bangladeş vize evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlayıp sunmanız vizenizin de olumlu sonuçlanmasına etki edebilir. Bu arada vize yetkilisi gerekli görürse ek evrak talep edebilir.