Web sayfamız Almanya Schengen vize başvurusunda bulunacaklara kolaylaştırılmış bir vize başvuru işlem hizmeti sağlamak üzere hazırlanmıştır. Sayfamızın devamında Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından belirlenmiş vize başvuru evrak listelerini ve başvuru koşullarını inceleyebilir, Almanya vize başvuru formunu bulabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Almanya’ya yapacakları her türlü seyahatlerde Almanya vize başvurusu yapmak zorundadır.  Kolaylaştırılmış vize işlem hizmetinden yararlanmak için web sayfamızın İletişim Bilgileri menüsünü ziyaret ederek Çağrı Merkezimizi arayabilir veya soru ve görüşlerinizi info@anturizm.com e-posta hesabımıza yazabilirsiniz.

Almanya Vize Türleri

Vize bir ülkenin göçmenlik politikasıyla doğrudan ilişkilidir. Uzun ve kısa dönem olarak da anılan vize, seyahatin amacına göre isimlendirilir ve her vize türünün prosedürü farklıdır. Uzun dönem vize, kişinin Almanya’da 90 günü aşan bir seyahat yapacak olması halinde başvurulan vizedir. Kişi 90 günden fazla kalmak üzere Almanya’ya eğitim, çalışmak, staj, iş, aile birleşimi veya bunlara benzer başka bir amaç için gidebilir. Uzun dönem Almanya vize işlemleri sonucunda kişi Almanya’da oturum hakkı kazanır.

 

Kısa dönem vize ise kişinin 90 günü aşmayan turistik, ticari, fuar ziyareti, aile ziyareti, kültürel etkinlik gibi amaçlarla yapacağı Almanya seyahatlerinde almaları gereken vize türünü ifade eder. Kısa dönem vize Schengen vizesi olarak da adlandırılır. Almanya Schengen vizesi ile tüm Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı kazanılır. Ancak Schengen vizesi sahibi kişiler Almanya’da oturum veya çalışma hakkı elde edemezler. Kısa süreli Almanya vize başvurusu doğrudan Konsolosluğa yapılmaz, Konsolosluğun yetkilendirdiği aracı başvuru merkezlerinde tamamlanır. Vize değerlendirme yetkisi ise sadece Almanya Konsolosluklarınındır.

 

Almanya Schengen Vizesi (90 günü aşmayan seyahatler)

Almanya Turistik Vize

Almanya Ticari, İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri,

Almanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi

Almanya Transit Vizesi,

Almanya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Almanya Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vize başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Kısa süreli Almanya vize ücreti 2020 yılında Konsolosluk tarafından yeniden düzenlenmiştir ve kısa süreli vize başvurularında Konsolosluk harcına ek olarak başvuru merkezine koordinasyon bedeli ödenir.

 

Almanya Ulusal Vize (90 günü aşan seyahatler)

Ulusal Almanya vizesi; 90 günden fazla sürecek konaklama/ikamet için gerekli D vize türüdür. 90 günden uzun süreli eğitimler, iş arama vizesi, çalışma vizesi ve aile birleşimi bu kategoride değerlendirilmektedir.

 

Almanya`da Au Pair

Almanya’da Staj Yapmak

Burssuz/Burslu Üniversite Öğrencileri

90 günden uzun süreli Almanya’da Almanca Öğrenimi, Yoğunlaştırılmış Dil Kursu

Almanya’da Gönüllü Sosyal Hizmetler

Araştırmacılar ve Bilim İnsanları

Almanya’da Çalışmak

Almanya İş Arama Vizesi

İstisna Akdi Çerçevesinde Sözleşmeli İşçi

Almanya Aile Birleşimi

Almanya Erasmus Vizesi

Almanya’da İş Kurma

Almanya’da Evlenmek

Uzun süreli Almanya vize işlemleri doğrudan Konsolosluğa yapılabilirken 2020 yılı itibariyle bazı ulusal vize türleri aracı başvuru merkezinde de yapılabilmektedir. Başvurunun nereye yapılacağı randevu aşamasında bildirilmektedir.

 

Almanya Vize Randevusu

 

Almanya Vize Randevusu

Vize başvurularınız için gerekli belgelerinizi ofislerimize şahsen veya posta ile ulaştırmanız halinde, belgelerinizin doğruluğu ve uygunluğu müşteri temsilciniz tarafından kontrol edilir. Almanya Schengen vize başvurudosyanızda eksik ve/veya hatalı belge tespit ettiğimizde sizi bilgilendirmekte, başvuru sürecinizi aksatmadan ilerlemesi için belgelere anında müdahale edilmektedir. Almanya vize başvuru işlemlerinizi aşağıdaki hususları dikkate alarak tamamlamanızı öneririz.

 

Geçerli veya eski pasaportunuzda başvuru tarihi itibariyle son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize alınmışsa ve VIS notu düşülmüş ise biyometrik verilerinizi Almanya vizesi sırasında beyan edilmesine gerek kalmayabilir. Bu durumda Türkiye’de ikamet edilen şehrin yetki alanındaki Konsolosluktan başvuru yapmak üzere başvuru evraklarınızı müşteri temsilcinize iletmeniz yeterlidir.

 

Son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen vizesi alınmamış ise vize başvurusunda parmak izi verme zorunluluğu olduğu için Almanya vize randevusu sırasında şahsen bulunmanız gerekir.

 

Almanya seyahati süresince birden fazla Schengen ülkesine giriş yapılacaksa vize başvurusu en uzun süre konaklama yapacağınız yani seyahatin ana hedef ülkesi olan ülkenin konsolosluğuna veya konaklama süreleri eşit ise ilk giriş yapılacak ülkenin Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunulması gerekecektir. Ofislerimiz aracılığıyla Almanya vizesi alınacaksa Schengen saha girişi Almanya’dan başlamalı; seyahat edilecek diğer ülkeler içinde en uzun konaklama süresi Almanya’ya ayrılıyor olmalıdır.

 

Almanya vize başvurusu için hazırlayacağınız evrakların güncel tarihli olması zorunludur. Bazı durumlarda bazı evraklarınızın aslını ibraz etmeniz gerekebilir. Gerekli görülmesi durumunda yeni evraklar temin etmeniz gerekebilir.

 

Değerli ziyaretçimiz, Almanya vize ücreti 2020 yılına ait güncel bilgiler ve başvuru süreci hakkındaki ayrıntılı bilgiye sayfamızın devamını inceleyerek veya Schengen yetkililerimizi arayarak ulaşabilirsiniz.

 

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır

Almanya seyahatinde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti Bordo (Umuma Mahsus) pasaportuna sahip kişiler Almanya vizesi işlemlerine tabidir. Türkiye Cumhuriyeti Bordo pasaportuna sahip kişiler pasaportlarında geçerli, çok girişli Schengen vizeleri yoksa Almanya Schengen vizesi alarak bu ülkeye giriş yapabileceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) ve Siyah / Kırmızı (Diplomatik) pasaportlarına sahip kişiler ise yıl içerisinde 90 gün süresini ihlal etmeme koşuluyla Almanya’ ya vizesiz olarak giriş yapabilirler.

 

Almanya Konsolosluğu, vize başvurularını kolaylaştırmak için Almanya vize başvurusu merkezlerini yetkilendirmiştir. Yetkili Almanya vize başvuru merkezi İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep ve Trabzon´da bulunan ofisleri ile başvuru sahiplerine hizmet vermektedir. Almanya vize başvurularında Konsolosluk yetki bölgesi bulunduğundan kişinin resmi olarak ikamet ettiği şehrin randevu işleminden önce müşteri temsilcisine bildirilmesi gerekir. İkamet bölgesi yetki alanı dışındaki bir başvuru merkezinden başvuru yapmak isteyenler, başvuru merkezinde ek ücret ödeyerek “dış hizmet” satın alabilirler.

 

Almanya vizesi başvuruları planlanan seyahatten en fazla 6 ay önce yapılabilir. Vize değerlendirme süresi kural olarak 15 gündür ancak Konsolosluğun ek evrak istemesi, resmi tatil günleri, dönemsel yoğunluk gibi nedenlerden ötürü bu süre uzayabilir. Bu nedenle vize başvurularında bir gecikme yaşanmaması için Almanya vize işlemleri vakitlice yapılmalıdır.

 

Almanya Vize Başvuru Formu

Vize başvuru formu bir vize başvuru sonucunu doğrudan etkileyen unsurlardan biridir. Vize başvuru formunda verilen bilgilerin hatalı olması vize sonucunu doğrudan etkiler. EAGVS aracılığı ile yapılan başvurularda başvuru formu müşteri temsilciniz tarafından doldurulur. Başvuru formunda verilen seyahat amacı, tarihleri, masrafların nasıl karşılanacağına ilişkin bilgiler dosyadaki diğer evraklarla tutarlı olmalıdır. Almanya vizesi başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Almanya Konsolosluklarının 2020 Yılında Kapalı Olacağı Resmi Tatil Günleri

24 – 26 Aralık Pazartesi, Çarşamba – Noel Arifesi ve Noel Bayramı

31 Aralık Pazartesi – Yılbaşı

01 Ocak 2020 Salı – Yeni Yıl

19 Nisan Cuma – Paskalya Cuması

22 Nisan Pazartesi – Paskalya Pazartesisi

01 Mayıs Çarşamba – Emek ve Dayanışma Günü

30 Mayıs Perşembe – Hz. İsa’nın Göğe Yükselişi

04 Haziran Perşembe – Ramazan Bayramı

10 Haziran Pazartesi – Küçük Paskalya

11 Ağustos Pazar – Kurban Bayramı

03 Ekim Perşembe – Alman Milli Günü

29 Ekim Salı – Cumhuriyet Bayramı

24 Aralık Salı – Noel Arifesi

25 Aralık Çarşamba – 1. Noel Bayramı Günü

26 Aralık Perşembe 2. Noel Bayramı Günü

31 Aralık Salı – Yılbaşı

Almanya vizesi 

 

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vize işlemleri randevu tarihi sonrası 15 günde sonuçlanmaktadır. Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla yapılan başvurular daha uzun sürebilmektedir. Bu süre, eksik evraklarla yapılan başvuruları, Konsolosluk görev alanı dışında bulunan şehirlerden yapılan başvuruları ve yabancı pasaportlarla yapılan başvuruları kapsamamaktadır. Bu durumlarda vize değerlendirme süresi uzayabilmektedir. Ayrıca belirtilen süre Almanya Konsolosluğu tarafından daha uzun veya daha kısa tutulabilir. Almanya vize başvurusu bu ülkeye yapacağınız seyahat tarihinden en geç 15 gün önce gerçekleştirmeye özen gösteriniz. Almanya seyahatine 15 günden daha az bir süre kalmış kişilerin vize başvuruları seyahat tarihlerine yetişmeyebileceğini ve hatta vize reddi gibi durumlarla karşılaşabileceklerini hatırlatırız.

 

Türkiye’nin ve Almanya’nın resmi tatil günleri öncesi yapılan başvurular da yoğunluktan dolayı daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. İstanbul ve Ankara dışından yapılan başvuruların işlem süresinde de 1-2 gün gecikme yaşanabilmektedir.

 

Schengen Almanya Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Almanya Schengen vize başvuruları için hazırlanacak evraklar meslek gurubu ve seyahatin amacına göre değişecektir. Almanya vizesi için hazırlayacağınız belgeleri öğrenmek için Çağrı Merkezi yetkililerimizden ön bilgi maili talep edebilir veya sayfamızın sol menüsünde bulunan başlıkları ziyaret ederek hazırlamanız gereken evrakları öğrenebilirsiniz.

 

Vize başvurusunda bulunacak aile ferdine sponsor olacak birinci derece yakın akraba tüm gelir belgelerini kendisi için başvuru yapar gibi hazırlaması gerekmektedir.

 

İlgili alanda belirtilmekte olan evraklara ek olarak Konsolosluk vize bölümünce veya yetkililerimizce yeni evraklar hazırlamanız talep edilebilir. Talep edilecek her yeni evrakın tamamlanması zorunludur.

 

Almanya Vize Ücreti

Almanya vize ücreti 2020 yılında Konsolosluk tarafından güncellenmiştir. Buna göre Schengen vize harcı 80 Euro olarak belirlenmiştir. Schengen vizesi için başvurulan Almanya vize işlemleri sırasında dosyayı kabul eden vize başvuru merkezine de 27 Euro civarı bir ödeme yapılmaktadır. Bu ücretler vize kararı red ile sonuçlansa dahi iade edilmemektedir. Konsolosluk tarafından yapılan bu bilgilendirmenin vize başvurularında göz önünde bulundurulması gerekir. EAGVS aracılığı ile yapılacak başvurularda, vize türüne göre gerekli evrakların belirlenmesi, evrak uygunluk kontrolü, başvuru formlarının doldurulması, İngilizce vize talep dilekçesinin yazılması, randevu alımı, fotokopi hizmetleri ve başvuru merkezinde eşlik edilmesi gibi hizmetleri kapsayan danışmanlık ücreti ise 30 Euro’dur. Ayrıca zorunlu seyahat sağlık sigortanızı da ek ücret karşılığında müşteri temsilcinizden talep ederek Almanya vize işlemleri için müşteri temsilcinizi yetkilendirebilirsiniz.

 

Vize ücretleri 2020 yılında belirlenen fiyatlarla birlikte muafiyet halleri de mümkündür. 0-12 yaş arası Türk vatandaşları başvuruda vize harcından muaftır. 12 yaş üstü her başvuran ise Konsolosluk harcı ödemek durumundadır. Almanya vize başvurusu sırasında başvuru merkezine ödenen koordinasyon bedelinden ise yalnız 0-6 yaş arası çocuklar muaftır.

 

Almanya Vize Ücretleri

 

Almanya Vizesi İçin Türkiye’den Başvuru Yapacak Yabancılar

Almanya ile vize kolaylığı anlaşması bulunmayan ülkelerin vatandaşları Türkiye oturum ve çalışma izni belgelerini diğer standart evraklarla birlikte beyan ederek Almanya Schengen vizesine Türkiye’ den başvuru yapabilirler. Yine çevre ülkelerde ikamet eden yabancılar Almanya Konsolosluğunun görev alanı içerisinde bulunmaları halinde T.C. oturma ve çalışma iznine sahip olma koşulu aranmaksızın Almanya vize başvurularını Türkiye’den gerçekleştirebileceklerdir. Bu ve benzeri durumda bulunan başvuru sahiplerinden Almanya vize işlemleri için hazırlayacakları başvuru belgelerini İngilizceye tercüme ettirmeleri talep edilebilir.

 

Türkiye’de ikamet izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Almanya Schengen vize başvurularını Almanya Türkiye temsilciliklerinden yapabilmektedirler.  Üçüncü ülke vatandaşları Almanya vize işlemleri sırasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ibraz ettiği evraklara ek olarak Türkiye’deki ikamet izinlerini sunmalıdırlar. Türkçe bilmeyen yabancı ülke vatandaşları işlemlerini bir tercüman refakatinde yapmalıdırlar.

 

Almanya vize işlemleri sırasında Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye’den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur. Üçüncü ülke vatandaşları için güncel, 2020 yılına ait Almanya Schengen vizesi için gerekli evrak listesini yetkilimizden isteyiniz. 

 

Almanya Vize Servislerimizin Bulunduğu İller

Euroasia GVS olarak Türkiye’nin her bölgesinden Schengen vize başvurularını kabul etmekte ve işlem takibini sağlamaktayız. Schengen Almanya vize başvurusu sırasında biyometrik veri (parmak izi) kaydı zorunlu olduğu için vize başvuru sahibinin şahsen yetkili birimde hazır bulunması gerekmektedir. Son 5 yıl içinde aldığınız Schengen vizelerinizde VIS ibaresi bulunuyorsa biyometrik veri beyanı prosedüründen muafiyet durumunuz söz konusudur. Biometrik veri beyanı muafiyet durumunuzu çağrı merkezi yetkilimize sorgulatabilirsiniz. 

 

Almanya vize işlemleri için Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Edirne, Gaziantep ofislerimizden Almanya vize başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Almanya Vize Reddi

Almanya Schengen vizesi için yaptığınız başvurularınız olumsuz sonuçlanması halinde tarafınıza Konsolosluk tarafından imzalanmış bir red mektubu verilecektir. Bu red mektubunda işaretlenmiş olan maddeleri inceleyerek vize başvurunuzun ne gerekçe ile reddedildiğini öğrenebilirsiniz. Almanya vizesi için almış olduğunuz vize reddi bir yurt dışı çıkış yasağı değildir. Başvuru sahibi Schengen vize uyum koşullarını eksiksiz bir şekilde tamamlayarak yeni bir vize başvuru yapma hakkına sahiptir. Almanya Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi halinde Almanya vize ücreti 2020 yılında da iade edilmemektedir. Almanya Schengen vize müracaatları hakkında verilecek kararlar ve Almanya vize müracaatlarının değerlendirme süresi konusunda tek yetkili kurum Almanya Konsolosluklarıdır.

 

Almanya vize reddine itirazlar, işlemi yapan Konsolosluğun vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ile yapılır. İtiraz dilekçesinin standart bir formu yoktur, itiraz edilen hususlar açık ve net bir şekilde belirtilmelidir. Redde neden olan sebeplerin ortadan kaldırıldığı ek evraklarla ispatlanabilir. Almanya vize işlemleri bir vize süreciyken itiraz süreci ise hukuki bir süreçtir.

 

Schengen Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Schengen grubu ülkeleri 2020 yılı başından itibaren Schengen güvenlik önlemlerini arttırmıştır. Schengen vizesine sahip olmanız Schengen bölgesine giriş hakkının garantilememektedir. Seyahatinizi destekleyici açıklayıcı belgelerin yanınızda olmaması durumunda sınır polisi Almanya vizesi olsa dahi ülkeye girişinize izin vermeyebilir. Konaklama için öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi, polis kuvvetlerinin sınır dışı kararı almasına yol açabilir. Bu nedenle Schengen vizeniz onaylanmış olsa dahi seyahatiniz süresince özellikle sınır kapılarında dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda sıraladık:

 

Almanya’ya giriş yapacağınız sınır kapısında üzerinde geçerli Almanya vizesi olan pasaportunuzu sunmalısınız. Ayrıca sınır polisinin isteyebileceği evraklar bulunmaktadır:

Konaklama rezervasyon dokümanınızı, gidiş dönüş uçak biletinizi yanınızda, kolay erişebileceğiniz bir yerde bulundurunuz.

Ticari ve aile ziyareti amacıyla Almanya’ya seyahat ediyorsanız onaylı, kaşeli davet mektubunuzu yanınızda bulundurunuz.

Seyahatiniz süresince masraflarınızı karşılayacağınıza dair destekleyici evrakları (nakit para, seyahat çekleri, hesap cüzdanı, uluslararası kredi kartları vb.) yanınızda bulundurunuz.

30.000 Euro teminatlı, seyahat süresini kapsayan Schengen ülkeleri için zorunlu seyahat sağlık sigortanızı yanınızda bulundurunuz.

Almanya D vizesine sahip olanlar için de aynı durum söz konusu olabilir. Ülke içi güvenlik kontrollerinde Ulusal Almanya vizesi sahibi kişilerin Almanya’da bulunma sebebini destekleyici belgeleri ibraz etmesi talep edilebilir