İsrail Devleti ile Türkiye Devleti arasında vize muafiyeti Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerini kapsamamaktadır. Bununla birlikte Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri İsrail’e gerçekleştirecekleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Filistin’e ziyaret gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aynı şekilde İsrail Vizesi alması gerekmektedir. Filistin için ayrı bir vize bulunmamaktadır. 

Pasaportunda İsrail vizesi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve diğer yabancıların, İran, Libya, Suriye, Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan, Sudan ve Yemen’e giriş yapmalarına izin verilmemektedir.  

İsrail Vize Türleri

İsrail vize başvurusu için gerekli evraklar vize türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre farklılık gösterir. İsrail vizesi;
 B/2 Ziyaretçi Vizesi (İsrail Turist Vizesi, İsrail Ticari Vize, İsrail Aile Ziyaret Vizesi)
 A/1 Geçici Konaklama Vizesi 
 A/2 Öğrenci Vizesi
 A/3 Din İnsanı Vizesi
 B/1 Çalışma Vizesi
olarak kategorize edilmektedir.

İSRAİL VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR


İsrail vizesi için hangi vize türünde olursa olsun başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken zorunlu evraklar; İsrail Vize Başvuru Formu, seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan Pasaport ve son 1 yıl içerisinde çekilmiş 5X5 cm ebatlarında vesikalık fotoğraftır. Eğer İsrail vizesine başvuru yapan kişi bir çalışan ise; maaş bordrosu, SGK Hizmet Dökümü, SGK İşe Giriş Bildirgesi, çalıştığı iş yerine ait şirket evrakları (Ticaret Odası Sicil Kaydı fotokopisi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri) İsrail’de tanıdığı varsa o kişiden alınan davet mektubu, otel rezervasyonu, gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu, seyahatini karşılamaya yetecek para miktarının yer aldığı banka hesabına ait döküm, turizm acentesiyle tura gidilecekse gezi programı, ve varsa tapu belgesi, Ticari vize başvurularında ise; iş yerinden alınan görevlendirme yazısı, İsrail’deki şirketin gönderdiği davet mektubu, Türkiye’deki şirketin Ticaret Odası Sicil Kaydı sunulmalıdır. Ticari vize başvurularında şirketin antetli kağıdına yazılan vize talep dilekçesi de dosyaya eklenmelidir. Eğitim vizesi başvurularında ise; kişi eğitim aldığı üniversiteden öğrenci belgesi, İsrail’deki okuldan kabul yazısı ve burslu gidecekse burs aldığını gösterir belge sunmalıdır.

İSRAİL VİZE BAŞVURU FORMU

İsrail vize başvurularında en önemli aşamalardan biri de İsrail Vize Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaktır. Vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak doldurulabilmektedir. Vize yetkilileri başvuru sahibiyle ilgili bilgiyi bu form aracılığıyla edindiği için bilgilerin gerçeğe uygun doğru ve eksiksiz olması önemlidir. Zira, vize yetkilisi bu bilgileri belgeleriyle kanıtlamanızı isteyecektir. Eğer formdaki bilgiler ile belgeleriniz birbirine uymazsa vizenizin olumsuz sonuçlanabileceğini unutmayınız. Form tükenmez kalemle ve büyük harflerle doldurulmalıdır. Formun 16. maddesinden ise İsrail’de bulunduğunuz süre içinde çalışmayacağınızı, vizenizin bitiminde İsrail’den ayrılacağınızı ve seyahat amacınızı içermeyen faaliyetlerden bulunmayacağınızı taahhüt etmeniz gerekecektir. Formu doldurma işlemi bittikten sonra ilgili bölümü fotoğrafınızı yapıştırıp, imzanızı atarak İsrail Vize Başvuru Formunuzu dosyanıza ekleyebilirsiniz. İsrail vize başvuru formuna atacağınız imza ile pasaportunuzdaki imzanın aynı olmasına özen gösteriniz. İsrail vize başvuru formunun İsrail Konsolosluğunun belirlediği yönergelere uygun doldurulması konusunda destek sağlamaktayız. 

İsrail Vizesi Kaç Günde Çıkar?


İsrail Vize İşlemleri evrakların İsrail Büyükelçiliği ve İsrail Başkonsolosluğu’na teslim edilmesinin ardından ortalama olarak 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. İsrail Konsolosluğunun yoğun olduğu tarihlerde ve Türkiye’den yabancı pasaportlarla yapılan başvurulardan işlem süreleri uzayabilmektedir.  İsrail Konsolosluğu resmi tatil günlerinde hizmet vermediğinden bu tarihlere denk gelen vize başvuruları uzun sürede sonuçlanabilmektedir. Ayrıca vize yetkilisi başvurunuzu değerlendirme aşamasındayken ek evrak talep ederse bu durumda da vizenizin sonuçlanması uzayabilir. Bu nedenle vize başvurusu sırasında evraklarınızın eksiksiz ve doğru bir şekilde olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz. İsrail Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği’ndeki yoğunluk ve sistemdeki güncellemelerde vize işlemlerinin uzun sürede sonuçlanmasına neden olabilir. Bu nedenle İsrail Vizenizin seyahat tarihinizde elinizde olmasını isterseniz seyahatinizden en az 20 gün, en geç 3 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

 

 

İSRAİL VİZE REDDİ


İsrail vizesi başvurularında evraklarınızı sunmuş olmanız ya da vize ücretinizi yatırmış olmanız vizenizin kesin olarak olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Konsolosluk yetkilisi vizenize reddetme yetkisine sahiptir. Böyle durumlarda vize ücretinizin geri ödenmeyeceğini bilmenizi isteriz. İsrail vizesi çok değişik nedenlerle olumsuz sonuçlanabilir. Örneğin, İsrail vize başvurularında kişinin seyahat amacına uygun vizeye başvuru yapması ve bu vize türü için gerekli evrakları hazırlaması gerekmektedir. Seyahat amacınıza aykırı evrakların sunulmasın vizenizin reddine neden olacaktır. Ayrıca konsolosluk yetkilisi, vize sürenizin bitiminde İsrail’den ayrılacağınıza kanaat getirmezse, evraklarınızı eksik bulursa ya da maddi imkanınızın seyahatinizi gerçekleştirmenize yetmeyeceğini düşünürse vizenizi reddedebilir. Vizenizin benzer nedenlerle reddedilmesini istemezseniz danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.

 

İsrail’i ziyaret edecekseniz güvenlik koşullarının hassas olduğu Gazze, Lübnan ve Suriye sınırlarına yakın bölgelere seyahat ederken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Filistin’e gidecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatlerinden önce güvenlik koşullarıyla ilgili bilgi edinmeleri faydalarına olacaktır. İsrail vizesi almış olmanız ülkeye kesin olarak giriş yapacağınızı garanti etmez. İsrail’e girip giremeyeceğinize sınır görevlileri karar verecektir. Bu nedenle Gurion Havalimanı’nda İsrail güvenlik güçlerinin sorularına doğru cevap vermenizi ve kurallara uymanızı öneririz. Bu arada İsrail vizenizi doğru kullanmaya çalışın. Turistik vize ile İsrail’e girip ticaret yapmaya çalışanların vizeleri iptal edilebileceği gibi bu kişiler sınır dışı edilebilir. 

İSRAİL VİZE ÜCRETİ 2020

İsrail vize ücretleri vize türüne, giriş sayısına ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. Eğitim vizesi gibi uzun süreli vizelerde ücretler daha fazla olabilmektedir. İsrail vize ücretiyle ilgili kendi durumunuza uygun olarak ödemeniz gereken tutarla ilgili bilgi almak için help@eagvs.com adresimizden yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği bilgilendirme mailindeki tutar vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi evraklarınızla birlikte ofisimize şahsen bırakabileceğiniz gibi dilerseniz banka hesap numaramıza havale edebilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi ödedikten sonra makbuzunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir. İsrail vize ücreti, başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi içindir. Eğer herhangi bir sebeple vize verilmezse başvuru sahibine geri ödeme yapılmamaktadır.