Kamerun vize işlemleriyle ilgili ilk ve önemli aşama Kamerun Vize Başvuru formunun doldurulmasıdır. Kamerun vize başvuru formu İngilizce olarak, büyük harflerle, okunaklı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Kamerun vize başvuru formu, vize yetkilisinin başvuru sahibi hakkında bilgi edinmesini sağladığı için formu doldururken eksiksiz, gerçeğe uygun ve doğru bilgiler vermeye özen gösteriniz. Unutmayınız ki; vize yetkilileri bilgilerinizi ispat etmeniz için sizden belgeler isteyecektir. Eğer bilgilerinizi teyit edemezseniz vizenizin olumsuz sonuçlanabileceğini hatırlatırız. Vize başvuru formunda adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, yaşınız, uyruğunuz, mesleğiniz gibi kişisel bilgilerin yanı sıra, pasaport numaranız, seyahat tarihleriniz, seyahat amacınız gibi sorularda sorulur. Bu soruları eksiksiz doldurduktan sonra başvuru formunuzun ilgili bölümüne fotoğrafınızı yapıştırıp, imzanızı atarak formu başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.
KAMERUN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Kamerun vize işlemleri için hazırlanması gereken evraklar başvuru sahibinin mesleki durumu, vize türü ve vize süresine göre farklılık göstermektedir. Kamerun vizesi şu şekilde kategorize edilmektedir.
Turistik Vize
Ticari Vize
Aile Ziyaret Vizesi
Yazımızın devamında Kamerun vizesi için gerekli evraklarla ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Ancak seyahat amacınıza karar verdikten sonra kişisel durumunuza uygun olarak hazırlayacağınız 2020 güncel evrak listesini öğrenmek için Euroasia Global Visa Services ofislerimizi arayabilir ya da yetkililerimize mail gönderebilirsiniz.
Kamerun vize işlemleri için ilk hazırlanması gereken belge, başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış Kamerun Vize Başvuru Formu’dur. Ayrıca en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, 2 adet güncel tarihli fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, Otel ve uçak bileti rezervasyonu, sarı humma aşı kartı fotokopisi, Kamerun seyahatinizi gerçekleştirmenize yetecek para miktarının yer aldığı banka hesap özeti sunulmalıdır. Ticari vize başvurularında başvuru sahibi çalışan ise, çalıştığı şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmış Vize Talep Dilekçesi, şirket evrakları ( faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi) Maaş bordrosu, işe giriş bildirgesi ibraz edilmeli. Aile ziyaret vizesi için ise davetiye mektubu sunulmalıdır.
Bu arada Kamerun vize başvurunuz sırasında vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibini görüşmeye çağırabilir ya da ek evraklar talep edebilir. Bu nedenle randevunuza giderken evraklarınızın birer adet fotokopinizi yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Kamerun Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Kamerun vize işlemleri vizenizin türü ve vize sürenize göre değişiklik gösterecektir. Kamerun vizesine başvuran Umuma Mahsus pasaport sahipleri tek girişli ve çok girişli vize alabilmektedirler. Eğer vizenizi uzatmak isterseniz Kamerun’daki İç İşleri Bakanlığı’na başvurmanız gerekecektir. Kamerun vizesi 15 günlük, 3 aylık ve 6 aylık olarak verilmektedir. Vize işlemleriniz normal şartlarda 5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Kamerun Fahri Konsolosluğu’nun resmi tatil günleri, yoğunluk ve eksik evraklarınız olduğunda uzayabilmektedir. Bu nedenle Kamerun vize başvurunuzu gerçekleştirmeden önce Kamerun Konsolosluğunun resmi tatil günlerini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Kamerun vizenizin planladığınız tarihten önce elinizden olmasını isterseniz seyahatinizden en az 1 ay önce başvurunuzu yapabilirsiniz.
KAMERUN VİZE ÜCRETİ 2020
Kamerun vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için önemli bir aşama da Kamerun vize ücretinin ödenmesidir. Vize ücreti vize türü, vize süresine ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Çok girişli vizeler için vize harç bedeli değişir. Vize türünüze göre ne kadar vize ücreti ödemeniz gerektiğini öğrenmek için mail göndererek yetkilimizden bilgi isteyebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği bilgilendirme mailindeki tutar, vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi ofisimize şahsen bırakabileceğiniz gibi hesap numaramıza havale ile de gönderebilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi yatırıp dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir.
Kamerun Vizesi Reddi
Kamerun vize işlemlerinizle ilgili karar verme yetkisi sadece İstanbul’daki Kamerun Fahri Konsolosluğu’ndadır. Vize evraklarınızı göndermeniz, vize ücretinizi ödemiş olmanız Kamerun vizenizin kesin olarak onaylanacağı anlamına gelmez. Vize yetkilisi, evraklarınızın eksik olması, maddi imkanınızın yetersiz bulunması gibi nedenlerle vizenize red verebilir. Vizeniz red edildiğinde eksiklerinizi tamamlayarak itiraz edebilirsiniz. İkinci başvurunuzda benzer hataları yapmamak için danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.
Kamerun Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kamerun vize başvurusu sırasında pasaportunuzun yeni, yırtık ve yıpranmamış olmamasına özen gösteriniz. Kamerun vizeniz onaylanmış olsa bile pasaportunuz yırtık ise ülkeye girişinize izin verilmeyebilir.
- Kamerun vizeniz onaylandıktan sonra seyahate çıkmadan önce mutlaka sarı humma aşısı yaptırmanız gerekir. Ülkeye girişiniz sırasında uluslar arası aşı sertifikanızı göstermeniz isteneceğinden aşı kartınızı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.
- Ayrıca Kamerun seyahati öncesi zorunlu olmamakla birlikte Hepatit A, Hepatit B, Menenjit, Kolera, Polio, Tetanoz ve