Tüm Dünya ülkelerine gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatlerde, vize işlem süreçleri ve vize mevzuatına uygun adımların takibini sağlayarak, seyahat planlarınızın gerçekleşmesine olanak tanıyan Euroasia Global Visa Services, ihtiyaç duyduğunuz vize işlemlerini hızlı ve kolay adımlarla yerine getiriyor.Antur tarafından sağlanan hızlandırılmış vize işlemleri, seyahat planlarınıza en uygun vize sürecini, hızlandırılmış vize işlem hizmet sayesinde, bulunduğunuz yerden gerçekleştirmenizi sağlıyor.

 

SUDAN VİZE ZORUNLULUĞU

Doğu Afrika Ülkeleri arasında bulunan Sudan’a seyahat etmeyi planlayan;

  • Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport )
  • Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) ve
  • Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport )

sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerçekleştireceği kısa süreli ziyaretlerde vize zorunluluğu bulunurken,

  • Diplomatik Pasaport ( Siyah Pasaport ) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize muafiyeti bulunmaktadır.

Diplomatik Pasaport ile Sudan’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olan vize muafiyeti, 180 gün içerisinde toplam 90 gün ve daha kısa süre konaklamalı seyahatleri kapsamakta ve 90 günü aşacak olan seyahatler için, seyahat kapsamına uygun olarak düzenlenen vize prosedürleri aranmaktadır.

 

Sudan’a gerçekleştirilecek kısa süreli vize işlemleri, 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalı seyahatleri tanımlamakta ve kısa süreli vize işlemleri;

  • Sudan Turistik Vizesi
  • Sudan Ticari Vizesi ve
  • Sudan Aile Ziyareti Vizesi prosedürlerine uygun olarak düzenlenmektedir.​

SUDAN VİZESİ NASIL ALINIR?

Sudan’a seyahat etmeyi planlayan Umumi, Hususi ve Hizmet pasaportu hamilli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye’de Sudan Devleti’ni temsil eden İstanbul Sudan Başkonsolosluğu üzerinden veya Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş, akredite vize işlem merkezleri üzerinden gerekli vize süreçlerinin takibini sağlayabilmektedir.

Sudan’a 90 güne kadar konaklamalı seyahat olanağı sunan vize işlemleri, Sudan’a gerçekleşecek seyahat öncesinde tamamlanabilmekte veya Sudan kapıda vize uygulaması ile, Sudan Hartum Uluslararası Havaalanı’nda vize ücreti karşılığında tamamlanabilmektedir.

SUDAN SINIRDA VİZE UYGULAMASI

2010 yılında alınan karar gereğince, Sudan’a seyahat edecek olan vizeye tabi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sudan Hartum Uluslararası Havaalanı’nda, vize ücreti karşılığında sağlanan sınırda vize uygulamasından yararlanabilmektedir.

Sudan sınırda vize uygulamasının detayları ve seyahat kapsamınıza uygun vize işlem gereklilikleri hakkında bilgi almak için help@eagvs.com mail adresi üzerinden, yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

Önemli: Sudan’ a giriş yapan tüm yabancıların, girişlerine dair kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Havaalanı veya polis merkezlerinde gerçekleştirilen kayıt işleminin, ülkeye giriş tarihinden itibaren 1 hafta içerisinde tamamlanması gerekmekte ve kayıt yaptırmayan yabancılar için işlem yapılabilmektedir.

SUDAN VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Sudan’a gerçekleştirilmesi planlanan seyahatleri, kapsam ve içerik yönünden en iyi biçimde tanımlayan vize kategorisine uygun vize evraklarının düzenlenmesinin ardından, vize başvurusu ile ilişkin belgeler, konsolosluk birimine teslim edilmekte ve başvuru değerlendirme süreci başlamaktadır.

Sudan vize işlemleri ortalama 1 hafta içerisinde tamamlanmakla birlikte, olası ek evrak talepleri ve dönemsel yoğunlukların neden olabileceği gecikmelerin seyahat planlarınızı aksatmaması için, vize işlemlerinizi planlanan seyahat başlangıç tarihinizi göz önünde bulundurarak başlatmanız önerilmektedir.

SUDAN VİZE REDDİ

Seyahat planınıza ilişkin vize gereklilikleri doğrultusunda düzenlenen vize başvuru evraklarının yetkili konsolosluk birimine tesliminin ardından, vize onay ve vize reddi karar yetkisi konsolosluk yetkililerine aittir. Olası vize reddi kararı sonrasında tekrarlayacağınız Sudan Vizesi işlemleri için önem arz eden ret kararına ilişkin gerekçelerin dikkate alınması, tekrarlanacak başvuruları olumlu etkileyecektir.

Daha önceden alınmış vize reddi kararları, ilerleyen tarihlerde gerçekleşecek başka vize işlemleri için önem taşıyabileceğinden, vize reddine ilişkin kararı gösterir belgenin, başvuru sahibi tarafından saklanması önerilmektedir