Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportuna sahip vatandaşları Mali’ye yapacakları seyahatlerde vizeye tabidir. Mali kapı vize uyguluması bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Mali seyahatleri öncesinde Türkiye’den işlemlerini tamamlayabilirler.

Mali vize işlemlerinde başvuru sahibi Ankara Büyükelçiliği'nde şahsen bulunması gerekmektedir.Yetkililerimiz randevu gününüz hakkında size bilgi verecek,  operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir. 

Sayfamızda 2020 yılı Mali vizesi güncel evrak listesini bulabilirsiniz.

MALİ VİZE ÇEŞİTLERİ

Turist Vizesi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları kısa süreli kültürel gezi ve tatil amaçlı seyahatleri için turist vize başvurusunda bulunabilirler. Turist vizesi sahibine, hiçbir koşulda çalışma hakkı tanımaz. 
Ticari Vize: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları kısa süreli iş amaçlı seyahatleri için ticari vize başvurusunda bulunabilirler. 
Transit vize: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları 3. bir destinasyona yapacakları seyahatleri Mali üzerinden gerçekleştireceklerse, en fazla 3 güne kadar geçerliliği olan transit vize başvurusunda bulunabilirler. 

Uzun süreli vize: Gerekli koşulları sağmanız halinde, Türkiye’den Mali ikamet (uzun süreli) vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Uzun süreli öğrenim amaçlı seyahatlerde öğrenci vizesine, çalışma vizesine, Mali vatandaşıyla evlilik durumu söz konusuysa aile birleşimi vizesine başvurabilirsiniz. Vize servisimiz turist, ticari, aile ziyareti ve transit olmak üzere kısa süreli vizeler için yapılan başvuruları kabul etmektedir. Uzun süreli başvurularınız için lütfen Ankara Mali Büyükelçiliğinden bilgi alınız. 

Standart evrakların dışında, seyahat amacınızı destekleyen evraklarla başvuru dosyasını hazırlamanız ve seyahat bitiminde Türkiye’ye geri dönmesini gerektiren bağlarının bulunduğuna dair kanıtlayıcı evrakları sunmanız gerekmektedir. Aşağıda bulunan evrak listesi güncellenmiş olabilir, güncel evrak listesini yetkilimizden bilgi e-maili olarak isteyiniz. 

MALİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Vize başvurunuzda beyan edeceğiniz evrakları başvurunuzdan önceki 3 ay içerisinde temin ediniz.
1. 2 adet biyometrik fotoğraf
2 adet biyometrik fotoğraf güncel halinizi yansıtmalı ve arka beyaz fonlu olmalıdır. 
2. Pasaport 
Vize başvurusunda kullanacağınız pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.  Varsa önceki pasaportlarınızdaki işlenmiş (vize, mühür ve kimlik bilgileri) sayfaların fotokopisini de sunabilirsiniz. 
3. Varsa davet mektubu 
4. Banka hesap dökümü
Vize başvurunuz için gerekli olan banka hesap dökümünde en az 4.000 TL bakie bulunmalıdır. Hesap dökümü bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak, banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir. 

5.  İş yeri yazısı 
Ticari vize başvurularınızda, Türkiye’de bağlı çalıştığınız şirket yetkilisi tarafından Mali Konsolosluğuna hitaben hazırlanmış iş yeri yazısı, kaşeli ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. İngilizce yazılacak olan dilekçede Mali’ye yapılacak ticari seyahatin süresine ve kapsamına detaylı olarak yer verilmelidir. 

Turistik vize başvurularınızda iş yerinizden, ıslak imzalı ve kaşeli olarak antetli kağıda temin edeceğiniz dilekçe şirkette izinli olduğunuz tarihlerin bilgisini içermelidir. 
6. Güncel şirket evrakları 
Türkiye’deki şirkete ait faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri sunulmalıdır.
7. Sarı Humma aşı kartı fotokopisi
Seyahat sağlık merkezlerinden aşınızı olup, aşı kartınızı edinebilirsiniz.
9. Otel ve uçak bileti rezervasyonları 
Otel ve uçak rezervasyonlarınız vize servisimiz tarafından yapılmaktadır. 
(!) Ticari vize başvurularınızda, ülkeye iş arkadaşlarınızla birlikte grup olarak seyahat edecekseniz toplu seyahati kanıtlayıcı belge konsolosluk tarafından talep edilebilir. 

MALİ VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Mali vize başvuruları ortalama olarak 5-10 iş günü arasında değişmektedir. Yabancı pasaportlarla yapılan başvurularda bu süre uzayabilmektedir. 
Vize süreçleri konsoloslukların yoğunluğu ve siyasi, diplomatik ilişkilere göre değişkenlik göstermektedir. Mali Konsolosluğu başvuru dosyasının değerlendirilme sürecinde, seyahat amacının net şekilde anlaşılmaması durumunda, konsolosluk ek evrak isteyebilir veya görüşme talebinde bulunabilir. 

Mali Vize Başvurularında Önce Dikkat

Afrika ülkelerinde görülen sıtma, sarıhumma, ebola virüsü, tifo vb. salgınlar Mali’de de görülebilmektedir. Vurulması zorunlu aşılar ve salgın hastalıklar hakkında detaylı bilgi almak için seyahat sağlık merkezlerine başvurabilirsiniz. Mali vizesi için aşı kartı ve fotokopisi zorunlu evraklar arasındadır. Bu nedenle vize başvurunuzdan önce, ikamet bölgenize en yakın seyahat sağlık merkezlerinden aşı olmanız gerekmektedir. 
> Vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi Mali Konsolosluğuna aittir. 
> Mali seyahatinizde kullanacağınız pasaportun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.