444 31 02

Vize nedir?

Bir ülkeden diğer bir ülkeye geçişte ülkeler arasındaki kararlar doğrultusunda şahsın kendine ait pasaportuna yada yerine geçebilecek diğer bir belgeye,gideceği ülkenin temsilciliği (Konsolosluk, Büyükelçilik.. vb.) tarafında verilen izin belgesidir.


Vizeler »

Turistik, Ticari veya öğrenim amacı ile alınır ve süresi verilen makam tarafından ziyaretin amacına göre saptanır.


Transit vize »

Kişiler çıkış yaptıkları ülkeden ikinci bir ülke üzerinden üçüncü bir ülkeye geçiş yapacaklarsa ve bu geçiş esnasından ikinci ülkenin gümrük sahasından ayrılacaklarsa, ülkeler arası anlaşmaya göre ikinci ülkeden üçüncü ülkeye geçiş için alınan vize "Transit Vize" dir.


Vize özelliği »

AVUSTURYA , BELÇİKA , FRANSA , ALMANYA , YUNANİSTAN , İTALYA , LÜKSEMBURG , HOLLANDA , PORTEKİZ , İSPANYA , DANİMARKA , FİNLANDİYA , İZLANDA , NORVEÇ , İSVEÇ

Yukarıdaki 15 schengen ülkesinden herhangi birinden alınan vize ile diğer schengen ülkelerine seyahat gerçekleşebilir. Sınır polislerinin isteği, yolcunun gideceği ülkenin konsolosluğundan vize alarak schengenin gerçekleştirilmesi doğrultusunda olmaktadır.


Multiple »

Çok giriş çıkış ( Vizenin bitiş Tarihine kadar geçerli )


Single »

Tek giriş çıkış ( Bir kere kullanılabilir. Vizenin bitiş tarihi geçmemiş bile olsa 2.çıkış yapılamaz.)

• TRANSİT VİZE ( HAVAYOLU)
• TRANSİT VİZE ( KARAYOLU)
• KISA SÜRELİ KALIŞ ( 3 AY VEYA DAHA AZ )
• UZUN SÜRELİ KALIŞ ( 6 AY VEYA DAHA FAZLA )


Vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler »

Vize başvurularında, beyaz zemin üzerinde ve son 6 ay içinde çekilmiş resimlerin asılları gerekmektedir. (Renkli fotokopi vb. kabul edilmemektedir.)

Başvurularda istenen seyahat sigortası 30,000 euro limitlidir. Yurtdışı çıkışlarda sigorta belgesinin pasaportla beraber bulundurulması gerekmektedir.

Daha önce schengen vizesi olmayan ve ilk defa schengen vizesi alacak olan yolcuların, başvurularını şahsen yapmaları gerekmektedir


Vize Takibi İçin Gerekli Evraklar »

*İşveren İseniz:

• Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve imza)
• Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi.
• Vergi levhasının fotokopisi.
• Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)
• Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz)
• Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devremülk v.b)
• Şahsi veya firmaya ait banka cüzdanları.
• Yeni çekilmiş fotoğraf. (Vesikalık)

*Ücretli İseniz;

• Çalıştığınız firmanın antetli kağıdına ilgili makama hitaben çalıştığınıza dair dilekçe.
• İlgili makama hitaben turistik gezi amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe.
• S.S.K. işe giriş. (S.S.K. Onaylı fotokopisi)
• Son üç aylık maaş bordronuzun fotokopileri veya asılları.
• Yukarıdaki 2.3.4.5.6.7.8. nolu şıktaki evraklarda istenilmektedir.

*Emekli İseniz;

• İlgili makama hitaben dilekçe. (Turistik amaçlı vize talebi)
• Emekli cüzdanı ve maaşını aldığı bankanın hesap cüzdanı.
• Gayrimenkuller. (Ev, Arsa, Tapu, v.b fotokopileri)

*Öğrenci İseniz;

• Dilekçe. (İlgili makama turistik vize amaçlı)
• Okuldan alınmış öğrenci belgesi. (Bu seneye ait)
• Ebeveynlerin iş durumunu gösteren belgeler. (İşine göre yukardakiler)


Pasaportun Geçerli Olması İçin Gereken Özellikler »

• Pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması,
• Vizenin basılacağı vize sayfalarının boş olması,
• Pasaport hamili tarafından imzalanmış olması,

Önemli uyarı : Vize bilgi sayfaları konsolosluklardan alınan bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Alfabetik Sırayla Ülkeler

İletişim Bilgileri

  • Adres: Rumeli Caddesi Panter Apt. No:69 Kat 3 Nişantaşı/İstanbul
  • Telefon: 444 31 02 | 0212 291 99 66(pbx)
  • Fax: 212 291 99 62
  • Gsm: 0533 730 04 32
  • E-mail: info@anturizm.com